Mountainbike routes Ardennen

Ontdek de mooiste mountainbike routes in de Ardennen

 De Ardennen staan bekend om hun prachtige natuur en uitdagende terrein. Voor mountainbikeliefhebbers is de regio dan ook een waar paradijs. Er zijn tal van mountainbike routes in de Ardennen te vinden, van rustige tochten langs de rivier tot steile beklimmingen en afdalingen door de bossen.

Mountainbike routes in de Ardennen zijn geschikt voor fietsers van alle niveaus, of je nu beginner of gevorderd bent. Sommige van deze routes zijn speciaal aangelegd voor mountainbikes, met uitdagende parcours en spectaculaire uitzichten.

Mountainbike routes Ardennen

Een van de bekendste mountainbike parcours in de Ardennen is de ‘Belgian Mountainbike Challenge’. Dat is een meerdaagse mountainbikewedstrijd die deelnemers door de mooiste gebieden van de Ardennen voert. Maar ook als je geen wedstrijdfietser bent, zijn er tal van routes te vinden die je kunt verkennen.

Wil je fietsen in de Ardennen en de mooiste mountainbike routes ontdekken? Op onze website staan verschillende suggesties voor mountainbike routes in de streek, je kan ze vinden via deze link (terug link naar ‘Fietsroutes’). Bovendien kan je ook een account maken en zelf een route voorstellen!

Hoe moet je je voorbereiden op een mountainbike route in de Ardennen?

Voor je begint aan een mountainbikeroute in de Ardennen, is het ten eerste heel belangrijk om je route goed uit te stippelen en vervolgens ook te kennen. Neem de kaart nauwkeurig door en kies een route die goed bij je past. Onthoud daarnaast goed de symbooltjes die jouw mountainbike route aanduiden. Download ook de route op je smartphone zodat je die onderweg kunt raadplegen indien je de weg niet meer kent. 

Ten tweede is het belangrijk om goed uitgerust te zijn met de juiste mountainbike die past bij grootte en niveau. Wij zorgen er steeds voor dat je juiste mountainbike hebt voor je vertrekt! Bovendien is het ook enorm aangeraden de juiste mountainbike kledij te hebben en een helm te dragen. Daarnaast is het ook essentieel om gehydrateerd te blijven tijdens het fietsen, voorzie dus genoeg water!

Mountainbike routes Ardennen

Beleef mountainbike routes in de Ardennen met Ardenne Vélos!

Kortom, mountainbike routes in de Ardennen bieden voor elk wat wils. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde fietser, er zijn tal van uitdagende routes te vinden. Bekijk zeker hier onze verschillende voorgestelde mountainbike routes!

  • 16 km / 200 hm:
  • 20 km / 200 hm:
  • 25 km / 300 hm: