Elektrische fiets huren

Alles wat je moet weten over een elektrische fiets huren!

Ben je van plan om een fietstocht te maken, maar zie je op tegen de lange afstanden en steile heuvels? Dan is een elektrische fiets huren de ideale oplossing voor jou! Dankzij de elektromotor word je constant ondersteund en ben je steeds vlot onderweg. In deze tekst leggen we je de verschillende voordelen en tips uit voor het huren van een elektrische fiets, maar anderzijds ook de prijs, waar je een elektrische fiets kan huren en waar je op moet letten bij het huren. Zo kan je optimaal genieten van je fietstocht!

Elektrische fiets huren

Waarom een elektrische fiets huren? 

Een elektrische fiets kan een heel dure aankoop zijn en een elektrische fiets huren kan dan een goedkoper alternatief zijn. Zo blijkt uit onderzoek van Testaankoop (2022) dat zelfs een elektrische fiets huren op lange termijn goedkoper is dan een aankopen. Het kan ook zijn dat je niet altijd een elektrische fiets nodig hebt, bijvoorbeeld enkel op vakantie. Hieronder geven we nog verschillende voordelen van het huren van een elektrische fiets. 

Elektrische fiets huren

Voordelen van een elektrische fiets huren

Het eerste voordeel van een elektrische fiets huren is dat zo’n fiets gemakkelijker en sneller lange afstanden kan afleggen dan een standaard fiets. Door de elektromotor hoef je zelf minder inspanning te doen tijdens het fietsen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over heuvelachtig landschap, want je hebt constant ondersteuning. Ideaal voor als je op vakantie een lange fietstocht wilt doen!

Het tweede voordeel is het milieuvriendelijke aspect van de elektrische fiets. Het is een zeer milieuvriendelijk alternatief voor een scooter of auto, aangezien het geen CO2 uitstoot en je er grotere afstanden mee kan afleggen dan een gewone fiets. 

Het derde voordeel van een elektrische fiets huren is dat je zelf geen onderhoud moet uitvoeren aan de fiets. De fietsverhuurbedrijven zorgen voor een goed uitgeruste en onderhouden fiets voor jou. Toch is het belangrijk om goed na te vragen aan de verhuurder wat de regelgeving is en moet er iets fout lopen met de fiets.  

Elektrische fiets huren

Waar kan je een elektrische fiets huren?

Je kan een elektrische fiets op veel verschillende plaatsen huren, zoals campings, hotels en uiteraard fietsverhuurbedrijven. Het aantal locaties kan natuurlijk variëren per regio of streek. Bij ons kan je veel verschillende soorten elektrische fiets huren om Houyet te verkennen met de fiets! Wij bieden een breed gamma aan elektrische fietsen, elektrische mountainbikes, kinder mountainbikes… Ontdek ons aanbod en onze prijzen via deze link. 

Het is ook verstandig om al op voorhand de fietsen te boeken, zeker als in hoogseizoen gepland hebt om te fietsen. Op deze manier ben je zeker van dat je kan fietsen op het gewenste moment. Op onze website vind je een duidelijk overzicht van dagen en uren van de beschikbaarheid van onze fietsen. Zo kan je het ideale moment kiezen dat jij je elektrische fiets wilt huren!

Elektrische fiets huren prijs

De prijs voor het huren van een elektrische fiets kan variëren afhankelijk van de locatie, soort elektrische fiets en hoe lang je de fiets uitleent. Sommige bedrijven kunnen ook kortingen aanbieden indien de fiets voor een lange tijd wordt verhuurd. Bij ons heb je zeker de beste prijs.  

Voor je een elektrische fiets huurt, houd je best rekening met de volgende twee tips.

De eerste tip is zorgen voor een betrouwbare huurder. Bekijk eerst eens de website van de verhuurder nauwkeurig, een website kan al veel zeggen over de huurder zelf. Bovendien kan je ook beroep op de mening van anderen. Je kan bijvoorbeeld vragen aan vrienden en familie waar zij een elektrische fiets huren of navragen achter een huurder als je er eentje op het oog hebt. Kijk dan ook nog eens naar de reviews online, zoals op Google. Ten slotte kan je zelf ook de huurder contacteren of eens langs gaan in het bedrijf. Op deze manier vermijd je zo veel mogelijk verrassingen tijdens het verhuren van de elektrische fiets. Wij doen erg ons best om zo transparant mogelijk te zijn tegenover onze klanten, contacteer ons gerust via deze link!

De tweede tip is het controleren van de fiets. Het is zeer belangrijke dat alle technische onderdelen nauwkeurig worden nagekeken alvorens je de elektrische fiets huurt. Zo moet de fiets bijvoorbeeld goed afgesteld zijn op jouw lengte en kan je een testrit doen om goed de remmen, banden en zadel te checken. Op deze manier ontdek of de fiets comfortabel zit en kan je tegelijkertijd ook wennen aan de elektrische ondersteuning van de fiets. 

Een elektrische fiets huren bij Ardenne Vélos

Een elektrische fiets huren is dus een zeer praktisch en goedkoper alternatief op het aankopen van een elektrische fiets. Je kan door zo’n fiets te huren genieten van de gekende voordelen van een elektrische fiets zonder de zorg van onderhoud. Bovendien kan je bij ons terecht voor een mooi aanbod aan elektrische fietsen. Toch is het belangrijk alles goed te controleren voor het uithuren zodat alles vlot verloopt! Helemaal overtuigd? Huur dan nu een elektrische fiets bij ons!